6 sätt att förbättra din massageupplevelse
6 sätt att förbättra din massageupplevelse

Oberoende av om det är din första eller hundrade massage så finns det några enkla saker som du kan tänka på som gör att du får ut det mesta av din behandling.

Kommunikation är A och O och det finns absolut inga dumma frågor.

1. Berätta vad du vill att terapeuten ska jobba med och fokusera på.

Även om terapeuten inte frågar så ska du berätta ändå.
Om du inte vet exakt var eller vad så kan det vara bra att berätta hur du mår i kroppen och var du eventuellt har ont.

2. Slappna av så mycket du kan och vill.

Var medveten om att du inte behöver hjälpa till på något sätt. Du kan inte heller göra något ”fel”. Det bästa sättet att slappna av på brukar vara att fokusera på sin andning och andas med djupa och långsamma andetag. Denna typ av andetag hjälper musklerna att släppa sina spänningar.

3. Säg till på en gång om något inte känns bra.

Tänk aldrig att: ”jag ska inte vara till besvär”!
Säg till om trycket är för hårt eller för löst, om du ligger obekvämt, om du fryser eller det är något som kan justeras för att du ska känna dig bättre. Då slappnar du av mer och då blir massagen bättre.

4. Berätta hur du mår.

Om du mår dåligt på något sätt, är jättestressad, ledsen eller nervös så dra dig inte för att berätta det. En duktig terapeut kan anpassa sin behandling för att få dig att må bättre.

5. Du behöver inte konversera med terapeuten.

Många känner sig tvungna att vara trevliga och hålla igång en konversation med terapeuten under massagen. Det är mer än ok att bara vara tyst och njuta av behandlingen.

6. Nej du behöver inte raka benen eller be om ursäkt för att du har hål i strumporna och det går bra att komma med smutsigt hår- det är bara bra, för då kan vi massera skalpen om du tycker om det ☺

Välkommen!

Fler
artiklar