om mig

Stefanie

stefanie scheer portrait - Stefanie Scheer Massage

Erfarenhet

Jag började med hälsocoachning, utbildningar och föreläsningar om kost och näringslära redan 1990 då jag öppnade en egen mottagning som Nutritionist på Rehabkliniken i Stockholm. 

Då hade jag redan jobbat som gruppträningsinstruktör i fem år, vilket jag fortsatte med i fem år till. Efter att ha jobbat med många andra spännande saker kom jag tillbaka till kost och träning 2009, då som hälsocoach på ett stort gym i södra Frankrike.

Jag har sedan 2012 jobbat heltid som massageterapeut och med hälsocoachning, först på Cityterapeuterna i Stockholm och senare med egen mottagning på söder.

2020 landade jag på fantastiska Rehabkliniken igen där jag idag jobbar heltid.

Jag har haft ett livslångt intresse för träning och nutrition, läst många böcker och alltid följt med i forskningen. Jag tränar själv en del och gillar att löpträna, cykla, simma, golfa, åka skidor och rida. Har tävlat några få gånger under åren och hunnit med några halvmaraton, en Half Ironman, L’Etape du tour, Transalp och några andra roliga MTB lopp. 

Hälsa, träning, kost och välmående är mer än ett yrke för mig, det är en passion och en självklar livsstil.

Studier

 • Stockholms Universitet 
  Nutritionist/ Näringsfysiolog
  1989
 
 • Axelssons Gymnastiska Institut
  Massage Therapist/ Massageterapeut
  2012
 
 • Personal Training School
  Int.Lic. Personal Trainer/ Personlig Tränare
  2012
 
 • Smertebehandling.AS
  Dry Needling Steg 1 & 2 För Knut Indahl
  2016